sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Torturi

1.TORT DE BISCUITI

Ingrediente: 
1 kg lapte
1/2 kg biscuiti simpli
 250 gr.zahar
1 sau 2 linguri de cacao
2 linguri de faina
1 pachet de vanilie
stafide
unt

Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas putin lapte rece cu 2 linguri de faina, 2 linguri de cacao, vanilie, rom si lamaie rasa. Laptele ramas se pune la foc cu zaharul.
Cand da in clocot se pune primul amestec.
Se mai poate adauga putin unt si stafide. 
Se amesteca mereu ca sa nu se prinda pana se leaga bine crema.
Se ia vasul de pe foc. 
Se adauga biscuitii rupti bucatele. 
Se lasa la racit pana a doua zi, cand se rastoarna pe un platou.
Se poate orna cu nuci date prin razatoare.
Pofta buna!

2.TORT DE INGHETATA

Ingrediente: 
4 oua
200 gr. zahar
1 sau 2 linguri de faina
1/2 l de lapte
2 sau 3 linguri de smantana (facultativ)

Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul.
Se amesteca faina cu laptele; se pun pe foc pana se ingroasa, amestecandu-se mereu.
Se pune acest amestec la racit.
Se amesteca toate punandu-se albusurile batute spuma si smantana.
Se imparte compozitia in doua parti. Una se amesteca cu cacao, cealalta cu zahar vanilat.
Se pun apoi ambele intr-un vas.
Se poate pune un strat de zahar ars deasupra.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu