duminică, 27 iulie 2014

Varza

 
   Exista mai multe soiuri de varza: rosie sau violeta, verde sau varza de Napa, bok choi (varza chinezeasca tanara), varza de Bruxelles, varza alba.
   Varza contine putine grasimi saturate, 0 colesterol, multe fibre, vitaminele C, K (buna pentru metabolismul osos, boala Alzheimer), A, B1(tiamina), B5(acid pantotenic), B6 (piridoxina), potasiu (bun pentru reglarea ritmului cardiac si a tensiunii arteriale), folat (acid folic), mangan, calciu, fier, magneziu, antioxidanti puternici (tiocianatiu, luteina, zeaxantina, isothiocyanates si sulforafan, care stimuleaza detoxifierea enzimelor si care protejeaza impotriva cancerului de san, colon si prostata).

ATENTIE:
-consumati numai varza cruda pentru a se pastra substantele nutritive;
-consumati varza in salate, adaugata in supe de legume sau sub forma de suc.

BENEFICII:
-sucul de varza vindeca ulcerul de stomac si ulcerele intestinale datorita continutului ridicat de fitonutrienti; consumarea unei cesti de suc de varza pe zi timp de 10 zile vindeca complet ulcerul de stomac;
-2 linguri de varza pe zi protejeaza impotriva cancerului de stomac, accelereaza estrogenul metabolismului pentru a proteja impotriva cancerului de san, inhiba cresterea polipilor, un precursor de cancer de colon (s-a constatat o reducere de 66%, in cancerul de colon la barbatii care au mancat varza o data pe saptamana);
-compusii din varza consolideaza muschii stomacului (creste rezistenta la atacurile acide);
-ajuta la pierderea in greutate (o cana de varza tocata are 15 calorii);
-varza contine fibre si fier (care mentin sanatatea tractului digestiv si a colonului).

Sursa: http://www.viataverdeviu.ro/beneficiile-verzei-in-sanatate/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu