luni, 5 octombrie 2015

Gogosele aperitiv

Ingrediente
600 gr. de cartofi
50 gr. de faina
1 ou
20 gr. de drojdie
3 linguri de lapte
1 lingurita rasa de zahar
1 lingurita rasa de sare
250 gr. cascaval
500 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja.
Se lasa putin la racorit, apoi se piseaza.
Se face o maia din drojdie, lapte caldut , zahar, 1 lingura de faina.
Se lasa la crescut 15’.
Se amesteca cartofii, maiaua, faina, oul, sarea si se framanta bine.
Se intinde o foaie de 1/2 cm grosime pe o planseta presarata cu faina.
Se fac rondele cu paharul.
Se prajesc in ulei incins.
Se scot fierbinti  si se dau prin cascaval ras pe razatoare.

Pofta buna!





  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu