luni, 5 octombrie 2015

Prajitura excelenta

Ingrediente 

Blat: 300 gr. de zahar 2 linguri de faina 8 oua 100 gr. de cacao 100 ml de apa 1 varf de cutit de bicarbonat 1 lingurita zeama de lamaie

Crema: 1 pachet de unt ½ fiola esenta de rom 2 linguri coaja rasa de portocala 50 gr. nuci (optional)

Decor: 150 ml lapte 500 gr frisca 2 lingurite nes 1 lingura de cacao sau 50 gr. ciocolata

Mod de preparare 

Blat: Se fierbe zaharul cu apa. Se toarna siropul fierbimte peste cacao, amestecandu-se mereu. Se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga pe rand galbenusurile. 2/3 din compozitie se amesteca cu faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si separate, albusurile batute spuma. Se tapeteaza o tava cu hartie de pergament. Se unge cu unt. Se toarna compozitia. Se lasa 20’ la cuptor, la foc moderat. Se scoate si se lasa la racit.

Crema: Se freaca untul spuma. Se adauga in el cacao ramasa (1/3 rest), esenta de rom, coaja rasa de portocala si se omogenizeaza. Se intinde crema pe blat.

Decor: Se bate frisca cu laptele. Se adauga nesul. Se acopera prajitura cu frisca. Se cerne cacao sau se rade ciocolata deasupra. Se da o ora la rece.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu