Inghetate

INGHETATA DE BANANA


 Se iau 4 banane, se decojesc, se taie in bucati. Se pun 1/2 ore la congelator. Se pun in blender si se bat. Se pun in cupe si se servesc. Pofta buna! VARIANTE:
 1.Inghetata de banane cu nutela sau ciocolata 4 banane, 8 lingurite de nutela/ciocolata rasa. Bananele se curata, se taie in bucatele si se pun la congelator cateva ore. Se bat in blender. Se adauga nutela/ciocolata(simpla sau cu alune) rasa sau bucatele mici. Se pune compozitia in cupe, se serveste imediat sau se pune la congelator.
 2.Inghetata de banane cu unt de arahide si miere de albine 4 banane, 6/8 lingurite de unt de arahide, 4 lingurite miere de albine, Se procedeaza ca mai sus.
 3.Inghetata de banane cu cacao 4 banane, 4 lingurite pudra de cacao, 4 lingurite de smantana, 2/4 lingurite de esenta de vanilie, Se procedeaza ca mai sus.
 4.Inghetata de banane cu capsuni/mure 4 banane, 2/4 cesti de capsuni/mure taiate, 4 lingurite de smantana/iaurt, Se procedeaza ca mai sus.


...........................................................................................................
INGHETATA NAPOLITANA

Ingrediente:
6 oua
1 l de lapte
350 gr. de zahar

Mod de preparare:
Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema.
Se adauga albusurile batute spuma.
Se toarna laptele incalzit putin cate putin, batandu-se mereu pe foc pana se ingroasa.
Se pune  compozitia in congelator.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu