Retete de prajituri

1.SALEURI

Ingrediente:
1 pachet de margarina
1 ou
1 ceasca de smantana
100 gr.branza sarata
1 praf de amoniac

Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele.
Se intinde o foaie.
Se unge cu ou.
Se taie in forme.
Se presara chimen deasupra.
Se dau la cuptor si se lasa pana se rumenesc.
Pofta buna!


.................................................................................................

FURSECURI

Reteta 1
Ingrediente:
6 oua intregi
6 cesti de zahar pudra
6 cesti de ulei
3 lingurite de amoniac
22 linguri de faina (sau cat cuprinde, fara sare)
1/2 kg de rahat
1 pachet de margarina
coaja de lamaie rasa

Mod de pregatire:
Se amesteca toate ingredientele (uleiul se pune prin cadere).
Se intinde o foaie mica din aluatul foarte moale cu vergeaua pe un strat gros de faina; nu se intoarce foaia.
Se taie cu paharul de tuica.
Se pun in tava unsa si presarata cu faina fara a se atinge suprafata lor.
Se coc la foc potrivit.

Crema:
Se freaca bine un pachet de margarina cu o jumatate de kilogram de rahat dat prin masina si cu coaja de lamaie rasa. Se unesc cu crema obtinuta fursecurile.
Pofta buna!

.........................................................................................................
CORNULETE


Reteta 1 

Ingrediente:
250 gr. grasime
250 gr. unt (margarina)
250 gr. zahar
1 nuca de drojdie (sau fara)
1 borcan de iaurt
faina cat cuprinde

Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele.
Se lasa aluatul la rece 2 sau 3 ore sau chiar 24 de ore.
Se intinde aluatul si se taie in forma de triunghiuri.
Se fac cornulete care se umplu cu rahat.
Pofta buna!

........................................................................................................
ECLERE

1.Reteta ecler de ciocolata
Ingrediente:

1 litru de apa
1/2 litru de ulei
1 kg de faina
25 de oua
un praf de sare

Mod de preparare:

Apa, uleiul si sarea se pun la fiert.
Cand da in clocot se da deoparte si se pune toata faina.
Se lasa sa se raceasca.
Se pun pe rand 25 de oua amestecandu-se foarte bine dupa fiecare.
Se ia din compozitia obtinuta si se pune in tava.
Se coc in cuptor pe tava unsa cu putin ulei si la foc foarte iute.
Se umplu cu crema.de ciocolata.
Pofta buna!

...........................................................................................................
CHECURI

Reteta 1  

Ingrediente: 
10 linguri de apa
10 oua
8 linguri de ulei
2 cani de faina
2 cani de zahar
rom
vanilie

Mod de preparare:
Se topeste zaharul cu 10 linguri de apa intr-o cratita pe foc pana se face un sirop. Se lasa la racit.
Se bat albusurile spuma si se toarna peste siropul racit. 
Se pun galbenusurile, unul cate unul, apoi uleiul si faina. 
Se amesteca cu telul ridicandu-se cu lingura de sus in jos. 
Se coace la foc potrivit intr-o tava tapetata cu hartie unsa cu unt. 

Observatii: In umplutura inainte de coacere se pot pune stafide/nuci taiate/bucatele de ciocolata.


.......................................................................................................
1.TARTA DE  VISINE


 Ingrediente:
1 cana de faina
1 cana de zahar
4 oua
4 linguri de apa
1 praf de copt

Mod de preparare:
Se bat albusurile cu zaharul.
Se amesteca faina cu praful de copt.
Se adauga pe rand galbenusurile, faina si apa.
Se pune aluatul in tava unsa cu unt.
Deasupra se pun visine fara samburi date prin zahar si faina.
Se coace circa 1/2 de ora.
Pofta buna!


...................................................................................................
4.PRAJITURA EXCELENTA

Ingrediente
Blat:
300 gr. de  zahar
2 linguri de faina
8 oua
100 gr. de cacao
100 ml de apa
1 varf de cutit de bicarbonat
1 lingurita zeama de lamaie
Crema:
1 pachet de unt
½ fiola esenta de rom
2 linguri coaja rasa de portocala
50 gr. nuci (optional)
Decor:
150 ml lapte
500 gr frisca
2 lingurite nes
1 lingura de cacao sau 50 gr. ciocolata

Mod de preparare
Blat:
Se fierbe zaharul cu apa.
Se toarna siropul fierbimte peste cacao, amestecandu-se mereu.
Se lasa putin sa se racoreasca.
Se adauga pe rand galbenusurile.
2/3 din compozitie se amesteca cu faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si separate, albusurile batute spuma.
Se tapeteaza o tava cu hartie de pergament.
Se unge cu unt.
Se toarna compozitia.
Se lasa 20’ la cuptor, la foc moderat.
Se scoate si se lasa la racit.
Crema:
Se freaca untul spuma.
Se adauga in el cacao ramasa (1/3 rest), esenta de rom, coaja rasa de portocala si se omogenizeaza.
Se intinde crema pe blat.
Decor:
Se bate frisca cu laptele.
Se adauga nesul.
Se acopera prajitura cu frisca.
Se cerne cacao sau se rade ciocolata deasupra.
Se da o ora la rece
Pofta buna!

................................................................................................................
5. GOGOSELE APERITIV

Ingrediente
600 gr. de cartofi
50 gr. de faina
1 ou
20 gr. de drojdie
3 linguri de lapte
1 lingurita rasa de zahar
1 lingurita rasa de sare
250 gr. cascaval
500 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja.
Se lasa putin la racorit, apoi se piseaza.
Se face o maia din drojdie, lapte caldut , zahar, 1 lingura de faina.
Se lasa la crescut 15’.
Se amesteca cartofii, maiaua, faina, oul, sarea si se framanta bine.
Se intinde o foaie de 1/2 cm grosime pe o planseta presarata cu faina.
Se fac rondele cu paharul.
Se prajesc in ulei incins.
Se scot fierbinti  si se dau prin cascaval ras pe razatoare.
Pofta buna!





  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu