Sanatate



ALIMENTE SANATOASE

Iata cateva alimente care consumate intaresc sanatatea:
-VARZA, cruda si murata e medicament, cea gatita termic e plina de fibre;
-ARDEIUL iute sau dulce are antioxidanti cu vitamina C si beta-caroten si contine substanta numita capsaicina care are proprietati anti-inflamatorii, reduce durerea, riscul de cancer si bolile de inima;
-FASOLEA de toate tipurile contine proteine, fibre, carbohidrati, putine grasimi si intareste sistemul digestiv;
-USTUROIUL, CEAPA, CEAPA VERDE, PRAZUL,  mancate in stare naturala, protejeaza impotriva cancerului, scad colesterolul (usturoiul) si tensiunea arteriala, previn formarea cheagurilor de sange;
-FRUCTELE sunt pline de antioxidanti datorita vitaminelor A si C, lupta impotriva radicalilor liberi, reduc riscul cancerului (afinele si strugurii au cea mai mare cantitate de oxidanti si stimuleaza sistemul imunitar in lupta cu imbatranirea);
-IAURTUL, contine calciu, vitamina B si proteine care intaresc oasele si dintii si ajuta sistemul digestiv;
-FULGII DE OVAZ contin fibre care scad colesterolul din sange (mentin zaharul din sange constant);
-CEAIUL VERDE este antioxidant, regenerator celular, tonic fizic si accelereaza metabolismul;
-SOMONUL contine grasimi bune si proteine care construiesc tesutul muscular, acizi grasi Omega 3 care reduc riscul de boli de inima si arteroscleroza;
-SEMINTELE DE IN contin acizi grasi Omega 3, Omega 6 si Omega 9 sunt bune in lupta cu colesterolul ridicat, bolile de inima si diabet (folosite la piureul de fructe, in iaurt, cu cereale, in amestec la umplutura de la placinta);
-NUCILE si SEMINTELE sunt bogate in grasimi bune si scad colesterolul; alunele, migdalele, nucile de brazilia, fisticul contin proteine si grasimi bune si se pot pune in mancare zdrobite in pulbere fina, dar consumate cu multa apa pentru digerare rapida.                                          

Iata un top al celor mai bune alimente:
Sursa: http://roportal.ro/                                                                                                                              
http://goo.g/EdVeOW/















...........................................................................................................


VARZA


   Exista mai multe soiuri de varza: rosie sau violeta, verde sau varza de Napa, bok choi (varza chinezeasca tanara), varza de Bruxelles, varza alba.
   Varza contine putine grasimi saturate, 0 colesterol, multe fibre, vitaminele C, K (buna pentru metabolismul osos, boala Alzheimer), A, B1(tiamina), B5(acid pantotenic), B6 (piridoxina), potasiu (bun pentru reglarea ritmului cardiac si a tensiunii arteriale), folat (acid folic), mangan, calciu, fier, magneziu, antioxidanti puternici (tiocianatiu, luteina, zeaxantina, isothiocyanates si sulforafan, care stimuleaza detoxifierea enzimelor si care protejeaza impotriva cancerului de san, colon si prostata).

ATENTIE:
-consumati numai varza cruda pentru a se pastra substantele nutritive;
-consumati varza in salate, adaugata in supe de legume sau sub forma de suc.

BENEFICII:
-sucul de varza vindeca ulcerul de stomac si ulcerele intestinale datorita continutului ridicat de fitonutrienti; consumarea unei cesti de suc de varza pe zi timp de 10 zile vindeca complet ulcerul de stomac;
-2 linguri de varza pe zi protejeaza impotriva cancerului de stomac, accelereaza estrogenul metabolismului pentru a proteja impotriva cancerului de san, inhiba cresterea polipilor, un precursor de cancer de colon (s-a constatat o reducere de 66%, in cancerul de colon la barbatii care au mancat varza o data pe saptamana);
-compusii din varza consolideaza muschii stomacului (creste rezistenta la atacurile acide);
-ajuta la pierderea in greutate (o cana de varza tocata are 15 calorii);
-varza contine fibre si fier (care mentin sanatatea tractului digestiv si a colonului).

Sursa: http://www.viataverdeviu.ro/beneficiile-verzei-in-sanatate/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu