1.Prajitura din fulgi de porumb
INGREDIENTE:
300 gr. fulgi de porumb
240 gr.unt
200 gr.ciocolata
100 gr. zahar
4 linguri miere de albine
2 pliculete praf de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Se pun untul, zaharul, mierea de albine si vanilia intr-un vas pe foc.
Se adauga bucatele de ciocolata si se lasa pe foc pana se topesc.
Se toarna compozitia peste fulgii de porumb asezati intr-un castron.
Se amesteca bine.
Se lasa sa se raceasca.
Se iau bucatele din compozitia inca calda si se modeleaza dupa preferinta.
Se pun pe o coala de pergament la uscat.
Pofta buna!
.................................................................................................................
2.Prajitura din biscuiti
INGREDIENTE:
INGREDIENTE:
300 gr. fulgi de porumb
240 gr.unt
200 gr.ciocolata
100 gr. zahar
4 linguri miere de albine
2 pliculete praf de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Se pun untul, zaharul, mierea de albine si vanilia intr-un vas pe foc.
Se adauga bucatele de ciocolata si se lasa pe foc pana se topesc.
Se toarna compozitia peste fulgii de porumb asezati intr-un castron.
Se amesteca bine.
Se lasa sa se raceasca.
Se iau bucatele din compozitia inca calda si se modeleaza dupa preferinta.
Se pun pe o coala de pergament la uscat.
Pofta buna!
.................................................................................................................
2.Prajitura din biscuiti
INGREDIENTE:
-500
gr biscuiti simpli
-5 linguri de Nutella
-1 lingurita de unt
-1 lingura de smantana dulce
-5 linguri de Nutella
-1 lingurita de unt
-1 lingura de smantana dulce
Pentru crema:
-2 pachete budinca de vanilie
-5 linguri de zahar
-2 cani de lapte
-2 pachete budinca de vanilie
-5 linguri de zahar
-2 cani de lapte
Pentru
ornare:
-500
ml de frisca lichida
-1 pliculet de zahar vanilat
-100 gr de ciocolata rasa
-1 pliculet de zahar vanilat
-100 gr de ciocolata rasa
MOD DE PREPARARE:
Se
aseaza biscuiti pe fundul unei tavi de cuptor.
Se
pune crema obtinuta din nutella, unt si smantana peste biscuiti.
Se
aseaza alt strat de biscuiti.
Se
face crema din budinca de vanilie, lapte si zahar (la foc mic ca sa nu se faca
cocoloase).
Se
pune aceasta crema peste biscuiti.
Se
bate frisca cu vanilia si se pune peste budinca.
Se
orneaza cu ciocolata rasa.
Pofta
buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu