1.PRAJITURA CU MERE
Ingrediente:
4 mere
50 gr. unt
4 linguri de zahar
stafide
Mod de preparare:
Se amesteca untul cu stafide si zahar.Se freaca bine.
Merele scobite se umplu cu amestecul de mai sus.
Se pun la cuptor 10'/15'.
Se scot si se lasa sa se raceasca.
Se pun pe un platou si se pot orna cu frisca.
Pofta buna!
.....................................................................................................................
2.PRAJITURA CU ALUNE
Ingrediente:
5 oua
100 gr.zahar
100gr. faina
alune
Mod de preparare:
Se bat albusurile cu putin zahar.
Se bat galbenusurile cu zaharul ramas.
Se amesteca toate si se adauga faina si alunele.
Se toarna aluatul in forme tapetate cu hartie.
Se tin la cuptor 20'.
Pofta buna!
...................................................................................................................
3.PRAJITURA CU IAURT
Ingrediente:
1 pahar de iaurt
2 linguri de untdelemn
1 lingura de zahar
1 lingurita de bicarbonat
faina cat cuprinde
Mod de preparare:
Se bate iaurtul, undeletmul si zaharul pana se obtine o crema.
Se amesteca putina faina cu bicabornat.
Se amesteca toate si se obtine un aluat moale.
Se intinde o foaie.
Se taie cu forme rotunde.
Se coc la foc bun.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu