Reteta 1
Ingrediente:
6 oua intregi
6 cesti de zahar pudra
6 cesti de ulei
3 lingurite de amoniac
22 linguri de faina (sau cat cuprinde, fara sare)
1/2 kg de rahat
1 pachet de margarina
coaja de lamaie rasa
Mod de pregatire:
Se amesteca toate ingredientele (uleiul se pune prin cadere).
Se intinde o foaie mica din aluatul foarte moale cu vergeaua pe un strat gros de faina; nu se intoarce foaia.
Se taie cu paharul de tuica.
Se pun in tava unsa si presarata cu faina fara a se atinge suprafata lor.
Se coc la foc potrivit.
Crema:
Se freaca bine un pachet de margarina cu o jumatate de kilogram de rahat dat prin masina si cu coaja de lamaie rasa. Se unesc cu crema obtinuta fursecurile.
Pofta buna!
Ingrediente:
6 oua intregi
6 cesti de zahar pudra
6 cesti de ulei
3 lingurite de amoniac
22 linguri de faina (sau cat cuprinde, fara sare)
1/2 kg de rahat
1 pachet de margarina
coaja de lamaie rasa
Mod de pregatire:
Se amesteca toate ingredientele (uleiul se pune prin cadere).
Se intinde o foaie mica din aluatul foarte moale cu vergeaua pe un strat gros de faina; nu se intoarce foaia.
Se taie cu paharul de tuica.
Se pun in tava unsa si presarata cu faina fara a se atinge suprafata lor.
Se coc la foc potrivit.
Crema:
Se freaca bine un pachet de margarina cu o jumatate de kilogram de rahat dat prin masina si cu coaja de lamaie rasa. Se unesc cu crema obtinuta fursecurile.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu